Bingo online

Många av oss har någon gång spelat den svenska klassikern Bingolotto på tv, numera finns allting online och ibland kan det verka som en hel djungel. Nätbingo är idag den vanligaste formen av bingo, men visste du t.ex. att det finns olika former av bingospel? Här kommer en guide med allt du behöver veta för att komma igång och spela bingo online!

Hur spelar man bingo?

Den klassiska formen av bingo har många av oss koll på. Det gäller att få fem nummer på en och samma vågräta rad. Den som lyckas få bingo snabbast har vunnit. Denna version är den enklaste och den har du säkert spelat mycket som barn. Nu när världen är modern och allt digitaliserat så kan du spela bingo på nätet och även få bonusar. När du spelar nätbingo har du dessutom flera olika spelvarianter att välja på.

Mönsterbingo

Mönsterbingon är den nyaste formen av bingo kan man säga. Du hör nästan på namnet vad det går ut på, istället för att samla siffror så ska du lyckas på ett mönster på spelbrickan. Det kan vara t.ex. en stjärna eller en symbol, och när den format sig på spelbrickan säger du bingo!

Variantbingo

Variantbingo-versionen är vanligast i bingohallen och när man spelar bingolotto på tv. Denna version spelas med 75 stycken bollar och är fungerar precis som den klassiska, skillnaden är bara att du har 5 chanser att vinna på varje bricka. Ofta finns det en jackpott kopplat till bingospelet som vinns genom att en spelare lyckas få en full bricka innan spelet är slut. Under det första spelet är det vanligt att få bingo på två, tre eller fyra rader vågrätt, diagonalt och horisontellt. Därefter fortsätter det genom endast vågräta raderna och tillslut jackpotten.

Snabbingo

De flesta bingosidorna erbjuder en version som heter snabbingo. Detta är en variant som är ganska så vanlig att spela när du spelar bingo online. Gillar du fart och fläkt och vill kamma hem vinster snabbare är denna version något som passar dig!

Bingobonusar

Vad som är allra bäst med att spela bingo online är att du kan få bonusar på dina insättningar! Ofta så får man en bingobonus på sin första insättning, oftast är den i procentform. Tex 100% upp till en viss summa. Då multipliceras alltså din insättning och du har större chans att kamma hem storvinsten! Hos många bingosajter finner du även gratisbonusar. Det betyder att du får en bonus utan att göra en insättning. Det kan innebära allt från 50-200 kr i bingobonus helt gratis! Det passar dig som verkligen vill få chansen att känna på bingospelen och inte är redo att satsa alla pengar på samma spel.

Att spela bingo online ger dig en frihet att kunna spela dina favoritspel mycket längre. Hos många sidor kan du t.e.x få bonusar i chattforumen av chattvärdarna när du spelar, allt du behöver göra är att klicka dig in på chatten och fråga dem. Har de en bonus att erbjuda dig kommer de att slänga in den direkt på ditt konto.